ISO 22000

POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

ISO 22000

POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

INTER JJP zajmuje się magazynowaniem i dystrybucją dodatków funkcjonalnych i przypraw dla przemysłu mięsnego. Najważniejszym celem Inter JJP jest świadczenie usług najwyższej jakości i podejmowanie tylko takich działań, które spełniają wymagania i oczekiwania Klientów. Inter JJP podejmuje współpracę z firmami pracującymi w oparciu o nowoczesne technologie i z zakładami preferującymi produkcję wyrobów tradycyjnych. Skuteczne konkurowanie na rynku, a także dbałość o zyskanie uznania Klientów, wymagają wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na normie PN-EN ISO 22000.

W naszych działaniach stawiamy sobie następujące cele:

•            Wdrożenie i ciągłe doskonalenie sytemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na wymaganiach normy PN-EN ISO 22000.

•            Bieżąca analiza potrzeb i rozpoznawanie oczekiwań klientów umożliwiających budowanie trwałych relacji z Klientami.

•            Profesjonalne świadczenie usług odpowiadających wymaganiom Klientów oraz szybkie dostosowanie do ich nowych potrzeb.

•            Monitorowanie jakości wykonywanych usług poprzez analizę opinii Klientów i prowadzenie audytów wewnętrznych.

•            Zapewnienie wysokich reżimów higienicznych na etapach obrotu i magazynowania.

•            Komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, mającą na celu wymianę informacji o zagrożeniach dla bezpieczeństwa produktów w łańcuchu żywnościowym.

•            Ciągłe podwyższanie i rozszerzanie kwalifikacji zawodowych personelu poprzez system szkoleń rozwijających kompetencje personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

•            Stworzenie właściwej infrastruktury technicznej oraz kreowanie przyjaznego środowiska pracy.

•            Zapewnienie rozwoju przedsiębiorstwa poprzez optymalizację kosztów własnych i podnoszenie stopnia wykorzystania zasobów.

•            Umocnienia dobrej pozycji i wizerunku firmy na rynku i pozyskania nowych rynków zbytu.

 

Zarząd Inter JJP zapewnia, że polityka bezpieczeństwa żywności jest zrozumiała i wdrożona, zgodna z wymaganiami przepisów prawa oraz uzgodnionymi wymaganiami Klienta w zakresie bezpieczeństwa żywności, a system zarządzania bezpieczeństwem żywności jest utrzymywany i nadzorowany.

Jako Prezes Zarządu deklaruję swoje zaangażowanie w realizację polityki bezpieczeństwa żywności, zapewniając właściwe warunki działania i rozwoju Firmy oraz niezbędne środki finansowe.

Kontakt

Skontaktuj się z nami