ISO 22000
POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
INTER JJP zajmuje się magazynowaniem i dystrybucją dodatków funkcjonalnych i przypraw dla przemysłu mięsnego. Najważniejszym celem Inter JJP jest świadczenie usług najwyższej jakości i podejmowanie tylko takich działań, które spełniają wymagania i oczekiwania Klientów. Inter JJP podejmuje współpracę z firmami pracującymi w oparciu o nowoczesne technologie i z zakładami preferującymi produkcję wyrobów tradycyjnych. Skuteczne konkurowanie na rynku, a także dbałość o zyskanie uznania Klientów, wymagają wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na normie PN-EN ISO 22000.
W naszych działaniach stawiamy sobie następujące cele:
• Wdrożenie i ciągłe doskonalenie sytemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na wymaganiach normy PN-EN ISO 22000.
• Bieżąca analiza potrzeb i rozpoznawanie oczekiwań klientów umożliwiających budowanie trwałych relacji z Klientami.
• Profesjonalne świadczenie usług odpowiadających wymaganiom Klientów oraz szybkie dostosowanie do ich nowych potrzeb.
• Monitorowanie jakości wykonywanych usług poprzez analizę opinii Klientów i prowadzenie audytów wewnętrznych.
• Zapewnienie wysokich reżimów higienicznych na etapach obrotu i magazynowania.
• Komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, mającą na celu wymianę informacji o zagrożeniach dla bezpieczeństwa produktów w łańcuchu żywnościowym.
• Ciągłe podwyższanie i rozszerzanie kwalifikacji zawodowych personelu poprzez system szkoleń rozwijających kompetencje personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
• Stworzenie właściwej infrastruktury technicznej oraz kreowanie przyjaznego środowiska pracy.
• Zapewnienie rozwoju przedsiębiorstwa poprzez optymalizację kosztów własnych i podnoszenie stopnia wykorzystania zasobów.
• Umocnienia dobrej pozycji i wizerunku firmy na rynku i pozyskania nowych rynków zbytu.
Zarząd Inter JJP zapewnia, że polityka bezpieczeństwa żywności jest zrozumiała i wdrożona, zgodna z wymaganiami przepisów prawa oraz uzgodnionymi wymaganiami Klienta w zakresie bezpieczeństwa żywności, a system zarządzania bezpieczeństwem żywności jest utrzymywany i nadzorowany.
Jako Prezes Zarządu deklaruję swoje zaangażowanie w realizację polityki bezpieczeństwa żywności, zapewniając właściwe warunki działania i rozwoju Firmy oraz niezbędne środki finansowe.